NYHETER

 2004


Tirsdag 30. november

Julebordet 2004, på Ristorante Frati i Munkegata.

Tilstede: Anne & Arthur, Kari & Jan, Jorunn & Pål K, Einar, Ralph, Steinar, Vigdis & Anders og Pål S.
Det ble en fin avrunding på årets sesong. God mat og vin.  

Nå ser vi frem til neste sesong med sesongstart den søndag 1. mai og landstreff i Restless-regi, siste helg i mai -05.

PS:
Tips til overnatting når vi drar til MuseoPiaggio i Pontedera

Tirsdag 2. november 

Møte på Erichsen. Godt oppmøte i kveld, også. 6 scootere stod parkert utenfor caféen.

Pål Ks Hussar, Rolfs røde Rally, Ralphs røde Sprint, Per Haralds røde GTR og Pål S’ røde GTR og Anders’ lyse GT…(…som egentlig er parkert for sesongen)

Rolf, Per Harald, Elisabeth, Pål K, Ralph, Pål S, Arthur, Per Arne, Einar, Steinar, Thomas og Anders. 

Rolf hadde en fantastisk nyhet å fortelle:
Han hadde kommet i kontakt med en herre på en badedag i Husebybadet. Da Rolf fortalte denne herren at han kjørte scooter, lyste han opp, i fjeset og fortalte at han hadde hatt en Vespa 160 GS på 60-tallet. Han hadde også vært nestleder i Trondheim Scooterklubb på den tiden!

Hvilket sammentreff.
Rolf viste stolt frem den originale ”Vespa Club Norge”-pins’n han har overtatt, heldiggrisen…
Han har nå fått i oppdrag å opprette varig kontakt! 

Anders purret om tilbakemelding fra de som ønsker å være med på julebordet den 30. november kl 19:00, på Frati.

Har du ikke svart ennå kan du gå inn på www.frati.no og sjekke ut menyen, finne hva lommeboken tåler, og melde tilbake til sjæfen innen 14. november. 

Anders var på Oslo-tur sist helg og møtt Stein Overland, ”Restless-sjefen”. Der fikk han bekreftet at neste års landstreff blir i hovedstaden.
Aktuell dato blir ca. siste helgen i mai -05. Sett av den helgen med en gang!


Søndag 31. oktober 

Søndagstur i plaskregn… 

Tre (?) stykker møtte opp i plaskregn. Stikkordet for årets siste søndagstur er "kort".


Tirsdag 5. oktober

Høstmøte på Erichsen.  Stort oppmøte!

Jan Ingar, Imbsen, Ralph, Einar, Tor Åge, Pål K, Bård, Høyer, Thomas, Per Harald, Lium, Stenkløv, Arthur, Anders


Søndag 3. oktober

I dag arrangert vi sesongens nest siste (?) søndagstur.

Turen gikk rundt Byneset via Rye til Klett med retur over Heimdal. Vi har et fabelaktig høstvær med blå klar himmel, sol og lett bris fra sørøst.

I toppen av Nordre møtte:
Per Harald og datter på Vespa GTR
Rolf på Vespa Rally
Per Arne, Jan Ingar og Anders på hver sin Vespa GT
Vigdis på Vespa ET125
Steinar på sin Lambretta
Ny mann: Einar på Gilera Runner
og
Pål Kirknes på sin mod-74 BMW R100RS.

Ralph på sin Lambretta, hadde blingsa på datoen kom oss i møte ute på Byneset og fulgte oss tilbake mot Klett hvor vi inntok kaffe og karbis på Klett Kafé.


Tirsdag 7. september

Møte på Erichsen: Vi avtalte Julebord 2004. Det blir også i år på Frati. Anders har booket bord til den 30. november kl 19:00. Forhåpentlig vis blir vi flere enn i fjor!


Søndag 5. september

TOSK arrangerte ”Scooterens Dag 2004”.

Turen gikk til Rampa i Hommelvik. Bra oppmøte øverst i Nordre:

Stenkløv på Suzuki Burgman 650
Pål K på CPI Popcorn 50
Thomas på sin nyrestaurerte Vespa 50 S
Imbsen på Lambretta Li 125
Jan Ingar på Vespa GT125
ny mann: Per Arne Høyer på sin lysgrønne GT125
Arthur på Peugeot Elysio 50
Per Harald på Vespa GTR 125
Erling med passasjer Christina på Peugeot Elysio 50
Steinar på Lambretta TvII 175
Pål S på Vespa GTR 125
ny mann: Morten på Aprilia Ditech 50
Anders på Vespa GT200
Ralph på Lambretta Li II 125 (… møtte oss på Skovgård. )

Kaffe, kake og fotografering. Neste år blir det ”ScooterGames”!

Thomas kom seg aldri til Hommelvik pga for lite kjøling, men kom seg heldigvis hjem.
 


Primo September

Hjemmesiden er på nett i ny drakt og ny adresse www.tosk.no


Søndag 1. August

Tur til Mostadmarka, på besøk hos Vigdis og Anders som ferierte der oppe. Besøk fra Gjøvik ble det også. Anita og Geir var på Trondheimsvisitt med firnhjuling og tok turen opp for å nyte kaffe, nystekte vafler og ripsgelé.


Tirsdag 15. juli

Besøk av 8 Arme Riddere fra Sverige. Vi visste at de skulle komme og en dårlig linje fra en av fergene til Flakk var de på vei. Rask SMS til leder så var jeg på vei til Flakk. Jeg tok i mot de og Anders kom også. De ble geleidet igjennom byen med to GTer og vel til Vikhammer Camping på andre siden av byen. Avtale til morgendagen at de skulle selv kjøre til Nordre gt klokken 1100 dagen etter.


De var på plass og jeg foretok guidingen med Trondheim bysleksikon i armen. Ingen spørsmål ble ubesvart. Vi gikk nedover Nordre til Olav Tryggvassons gt og til Bakklandet. Der fikk de info om den gjennomfartsveien som skulle bygges der. Nedre Bakklandet og byens minste hus, videre til Sykkelheisen. Der fikk vi låne sykkel og tre av gjengen klarte heisen. Den var ”rolig” (lææn eller artig på trøndersk) Gamle Bybru bortover til Nidarosdomen. Omvisning og orgelkonsert. Tur innom Erkebispegården og Rustkammeret. Deretter vandret vi nedover Munkegata til Stiftsgården, som er Nordens største trepalè. Oppført i 1774-78 av Cecilie Christine Schøller. De ønsket seg ikke inn.
Vi gikk innom Dressmann og kjøpte en hver sin skjorte med Vespamønster. Da hadde jeg talegavene på rett plass. Jeg prutet og fikk avslag med 100 kroner på hver. Da var det siste Ravnkloa. Der ble de imponert. Så var det kaffe på Byhaven. Så snakket gjestene om trikken om den gikk ennå. Ja, skal vi ta en rundtur. Da ble det til det. 10 minutter forsinket til neste arrangement som skulle være middag på Egon, Tyholttårnet. Der ble det tre fra TOSK påspandert middag og ble med på to ”runder rundt”. Til og med undertegnede hadde aldri vært der før. Svenskene syntes at tårnet var max. Etter tårnet var det til Festningen for en luftig avskjed og vi geleidet dem til Skovgård.

Mvh Jan Ingar


Tirsdag 6. Juli

Møte på Erichsen. Lambretta-klanen hadde samlet troppene. Imbsen, Ralph, Lium og Steinar poserte gladelig. De overskygget nesten… de 2 GT’ene…

Bilder er sendt til Piaggiornale i Italia og vil bli publisert i løpet av høsten.


Mandag 5. Juli

Anders’ nye Vespa Granturismo 200 L ruller ut porten hos Motorport. Etter 3 måneders venting er den endelig her. Fargen heter Cameo og denne fins det pr dd kun 1 av i hele Skandinavia.


Søndag 4.juli

Turen gikk til Stjørdal for å besøke ”En som har vespa bl.a.” som det står på linksiden. Frode Nilsen hadde ett par eksempler av arten. En kjørbar og en ikke kjørbar. Han inviterte på kaffe og scooterprat på terrassen i finværet.


Helgen 18.-20. juni

Arrangerte Vespa Club Gjøvik RALLY ON THE ROCK 2004 i forbindelse med deres 10-årsjubileum.

Fra Trondheim kjørte Steinar følgebil med Lambretta på henger, Ralph - Vespa Sprint,

Jan Ingar - Vespa GT og Vigdis & Anders - ET4.

Vi startet torsdag ettermiddag med Dombås som mål. Der innkvarterte vi oss i hytte på Trolltun med litt mat og mye drikke.

Fredag kl 13 møtte vi Per Harald - Vespa GTR og Rolf - Vespa Rally, på Statoil-stasjonen på Dombås for felleskjøring til Gjøvik.

 5 km sør om Fåvang fikk PH varmskjæring og Steinar’s Lambretta måtte bytte plass med GTR’n. Resten av turen ned gikk greit rent bortsett fra da ET4 plutselig døde hen 2 km nord om CC Mart’n. Heldig vis var det kun plugghetta som hadde hoppa av…

Vi ankom Hovdetoppen i 17-tida, registrerte oss, innlosjerte oss og inntok festplassen. Godt å være på treff igjen! 

På Hovdetoppen var det tidligere en restaurant som ble donert byen av Frydenlund Bryggeri. Dette brant dessverre på 60-tallet og ble aldri gjenreist. I dag er det kun kjellerveggene som står igjen. Over disse veggene hadde arrangørene som tak, spent digre presenninger. Inn under var det bar med kjøkken, benker og bord, dansegulv.

Været var ikke akkurat på arrangørenes side denne gangen. Regn og regn…

De fleste TOSK’er overnattet i lavvo, mens de mest bedagelig anlagte innlosjerte seg på vandrehjemmet rett nedi bakken.

Da gutta på toppen hadde fått opp lavvoen ble PHs GTR tatt inn i varmen mens Stig Rogne dro hjem og hentet ny sylinder og topp. I løpet av en time var den i gang igjen. Godt jobba!

Utover kvelden … og natten kom det flere deltakere. Lørdag morgen var vi til sammen ca. 50 scootere (?) 

Lørdag morgen var det frokost oppe i ”teltet”. På menyen stod speilegg med dobbel plomme. En spesialitet de også hadde på treffet i -98.

Kl 11 var det show-off i gågata før vi hadde felleskjøring til Kapp, spiste en is og returnerte over mot Raufoss tilbake til Gjøvik.

Like etter ankomst skulle det arrangeres Hill-climb med raskeste tid opp, men p.g.a. det våte været ble det endret til ”idealtid”. Veien opp til toppen var langt fra tørr. 3 utskremte kjørte ruta, tidene ble lagt sammen og delt på 3. Summen ble 1min 27sek.

Per Harald kom nærmest og vant, Jan Ingar kom lengst unna og Trond Øyhus kjørte raskest, 47sek, på sin nylig solgte PX…

Deretter ble det arrangert ”blokk-kast”. Stig Rogne hadde donert ei SS-blokk som det var om å gjøre å kaste så langt som mulig med eller uten tilløp. Kokken Stig tok 1. plassen med ett kast over 6 meter.

Beste custom: Stein Overland, Fineste originale: Svenske men Vespa SS, Lengste reise: Ulrich Trettin

 Lørdag kveld bød vertskapet på helstekt elgkalv og hjemmelaget potetsalat. Elgen var langtidsstekt på spyd over grill. Et nydelig måltid! All ære til kokken Stig … og hans assistent… Senere ble det levende musikk og dans og masse drikke…

 Da vi kom opp til frokost, søndag morgen var verken Per Harald eller Rolf på plass. Det viste seg at de hadde begynt hjemveien. PH, eller ”Den Ensomme Rytter” hadde forlatt leirplassen allerede kl 08:00, Rolf tok opp forfølgelsen kl 8:30, og fikk kontakt like nord om Lillehammer…

 Vi andre tok det hele med ro. Ingen grunn til å stresse. Det var relativt lite regn og etter frokost og utsjekking tok vi farvel med våre scooterbrødre og scootersøstre og startet på den 400km lange hjemveien. På Dovregubbens hall spiste vi middag. Der traff vi blant andre Per Elvedal på vei hjem fra ”engelsksykkel-treff” i Eidfjord. Det hadde vært snø over Sognefjellet…

Var hjemme rundt 21, søndag kveld.

 Ser frem til å møte ”folket” igjen til neste år, hvor nå det blir?? Kanskje blir det Restless og Oslo?


Tirsdag 1. juni

Møte på Erichsen


Søndag 30. mai

Tur til Selbu via Mostadmarka. Kaffestopp på Selbu Hotell.

De som var med:

Arthur, Steinar, Jan Ingar, Pål K, Ralph, Espen (bekjent av PH), Per Harald med passasjer.


Tirsdag 4. mai

Møte på Erichsen


Søndag 2. mai

Sesongåpning og den tradisjonelle Klæbu/Byneset-ruta, med stopp ved Klæbu Sparebank for avfotografering.

Da vår vert fra i fjor, Sverre har flyttet, ble Sundet Gård på Leinstrand valgt som kaffe-rast.

Takker Karon og John Wanvik for god oppvarting.

De som var med:
Per Harald, Arve W, Arthur, Pål S, Vigdis, Jan Ingar, Imbsen, Rolf, Steinar, Ralph, Elisabeth, Robert, Per og Anders


Tirsdag 6. april


Tirsdag 2. mars


En veldig morsom animasjon, mars 2004

Tirsdag 3. februar


Tirsdag 6. januar


TILBAKE