Åsmundseet i Lykliga gatan

Tirsdag 13.august fikk vi i flott vær en fin tur til radiomuseet «Åsmundseet» i Buvika, nærmere bestemt «Lykliga gatan» i Buvikåsen. Vert var Åsmund Berge, en skikkelig radioentusiast med en imponerende samling. Per Harald hadde fått invitasjon, vi var i alt 6 stykker som tok turen: Per Harald, Daniel, Martin, Anders, Jørn og Reidar.

Det viste seg at Lambrettan til Jørn fikk trøbbel (låst i 3.gir) så han valgte å avbryte turen. Men et problem er også en utfordring, og vi hadde ikke vært lenge på bestemmelsesstedet før Jørn dukket opp. 

Turen gikk via Heimdal, Klett, gammelveien ut til Buvika og opp til Buvikåsen. 

Vi fikk en interessant omvisning i museet, og for noen av oss med lett gråfarge i håret var det skikkelig gøy å se igjen mye av det utstyret vi har vokst opp med på musikkfronten. Åsmund hadde stilt opp sine tohjulinger også, en Harley Davidson daily cruiser og en DKW RT 100 fra 1953. Sistnevnte hadde vært i familien hele tiden. 

Et fantastisk fint sted, og etter kaffeservering og en interessant prat dro vi hjemover via Melhus og Heimdal der vi delte oss. Østkantgutta Martin og Reidar kjørte via Tillerbrua, Leira og Steinan. 

Alle var enige om at det var en kjempefin tur på scootervennlige veier.

Åsmundseet på Facebook

Tekst: Reidar Tellebon

Bilder: Reidar Tellebon, Martin Øverbø Schulte